Օրվա բաղադրատոմս. Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ
14:16 Հունիս 12 2017
*
Խոհանոց
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր – 400 գր
- թթվասեր – 200 գր
- կարագ – 100 գր
- աղ – 1/2 թ/գդ
- փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գդ
- Միջուկի համար՝
- սոխ կանաչ – 150 գր
- կարագ – 100 գր
- ձու – 5 հատ
- աղ
- պղպեղ սև
- Վրան քսելու համար՝
- ձվի դեղնուց – 1 հատ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը։
Փափկած կարագը թթվասերի հետ խառնում ենք։ - Ավելացնում ենք աղը, փխրեցուցիչը, ալյուրի մեծ մասը, և գդալով լավ հունցում ենք։
- Սեղանի վրա ենք լցնում մնացած ալյուրը, մի քիչ հունցում ենք, որպեսզի ալյուրն ամբողջությամբ խառնվի խմորին։
Խմորը փաթեթի մեջ ենք դնում և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարանը։ - Ձվերը խաշում ենք (եռալուց հետո մոտ 10 րոպե)։ Վրան սառը ջուր ենք լցնում և սառեցնում։
- Այնուհետև ձվերը կեղևազրկում ենք և մանր կտրատում։
- Կանաչ սոխը մանր կտրատում ենք։
- Թավայի մեջ 50 գր կարագ եք լցնում և հալեցնում։
- Լցնում ենք կանաչ սոխը. խառնում ենք։
- Աղ և պղպեղ ենք անում, ավելացնում ենք կտրատած ձվերը և խառնում ենք։
- Միջուկը պետք է սովորականից մի փոքր աղի լինի։ Փորձում ենք և անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնում։
- Խմորը 2 մասի ենք բաժանում։
Խմորի մի կեսը 25 սմ տրամագծով շրջանաձև գրտնակում ենք (մոտավոր 1 սմ հաստությամբ խմոր է լինելու)։ - Խմորը փաթաթում ենք գրտնակի վրա և տեղափոխում յուղաթղթով պատված տապակի մեջ։
- Վրան ենք լցնում միջուկը` եզրից մի քանի սանտիմետր դեպի ներս, հավասարեցնում ենք։ Միջուկի վրան ենք շարում բարակ շերտերով կտրատած 50 գր կարագը։
- Խմորի մյուս կեսը գրտնակում ենք, բայց տրամագիծը նախորդից 1-2 սմ -ով ավելի պետք է լինի։ Այնուհետև գրտնակած խմորով միջուկը ծածկում ենք ։
- Խմորի եզրերը դեպի վերև ենք ծալում,մակերեսին պատառաքաղով ծակծկում ենք։
- Դեղնուցի վրա 1 թ/գդ ջուր ենք լցնում, խառնում և քսում կարկանդակի մակերեսին։
Տեղափոխում ենք մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Թխում ենք 30-40 րոպե։ - Պատրաստի կարկանդակը պետք է հաճելի ոսկեգույն երանգ ունենա։
- Համեղ է, թե սառը, և թե տաք վիճակում։
Հարակից նյութեր
Խոհանոց
00:27 Սեպտեմբեր 26 2022
Ծնունդով Մագադանից ռուս կինը, ով տեղափոխվել է Մեքսիկա, զարմացել է տեղի երեխաների և մեծահասակների համային տարօրինակ նախասիրություններով։ Նա Lenta.ru-ին պատմել … ...
Խոհանոց
13:22 Սեպտեմբեր 03 2021
Բաղադրությունը 80 գ ալյուր 20 գ կակաոյի փոշի 3 ձվի դեղնուց 1/4 թեյի գդալ խմորի սոդա 1/2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ … ...
Խոհանոց
17:03 Հուլիս 23 2021
Եգիպտացորենի մատղաշ հատիկները եգիպտացորենի հիմնական համն են ապահովում: Եգիպտացորենը հասանելի է համարյա ողջ տարին, սակայն մատղաշն ու հյութալիների սեզոնը օգոստոս … ...
ԱՄԵՆԱՇԱՏ ԸՆԹԵՐՑՎԱԾՆԵՐԸ
Աշխարհ
21:53 19.05.2024
Աշխարհ
22:08 19.05.2024
Աշխարհ
22:55 19.05.2024
Լրահոս
ԼՐԱՀՈՍ
Նորություններ
08:30 Մայիս 20 2024
Աշխարհ
22:55 Մայիս 19 2024
Աշխարհ
22:08 Մայիս 19 2024
Նորություններ
22:04 Մայիս 19 2024
Աշխարհ
21:53 Մայիս 19 2024
Նորություններ
16:45 Մայիս 19 2024
Նորություններ
20:23 Մայիս 17 2024
Մշակույթ
20:19 Մայիս 17 2024
Նորություններ
13:29 Մայիս 13 2024
Շոու-բիզնես
02:58 Մայիս 12 2024
Աշխարհ
14:27 Մայիս 09 2024
Նորություններ
14:22 Մայիս 09 2024
Նորություններ
14:00 Մայիս 09 2024
Նորություններ
21:09 Մայիս 08 2024
Նորություններ
21:05 Մայիս 08 2024
Նորություններ
14:26 Մայիս 08 2024
Նորություններ
14:12 Մայիս 08 2024
Նորություններ
14:05 Մայիս 08 2024
Նորություններ
13:59 Մայիս 08 2024
Աշխարհ
20:17 Մայիս 05 2024
Նորություններ
20:15 Մայիս 05 2024
Նորություններ
18:34 Մայիս 01 2024
Նորություններ
18:31 Մայիս 01 2024