Նշվել են դիաբետիկների համար ճաշատեսակներ, որոնք օգնում են վերահսկել արյան շաքարի մակարդակը
Առողջ բաղադրատոմսերի գրքի հեղինակ Քեթի Կալդեսին նշել է դիաբետիկների համար նախատեսված ճաշատեսակներ՝ արյան շաքարի մակարդակը վերահսկելու համար, ինչը նպաստել է ամուսնու սննդակարգի բարելավմանը: Մասնագետի առաջարկությունները տրամադրվում են Independent-ի կողմից:
Կալդեսին ասել է, որ տարբեր արմատային բանջարեղենների խառնուրդից պատրաստված կծու կոտլետները հիանալի են շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար։ Աղացած բանջարեղենը լավագույնս պատրաստվում է ռուտաբագայից, գազարից, մաղադանոսից, նեխուրից և շաղգամից: Ստացված խառնուրդին կարելի է ավելացնել նաև պրաս և տարբեր համեմունքներ՝ կծվի համար։ Այս դեպքում բաղադրիչները կարելի է խառնել տարբեր համամասնություններով։ Արմատային բանջարեղենը, ինչպես պարզաբանել է մասնագետը, բջջանյութի անգնահատելի աղբյուր է, ունի նաև ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը կարևոր է շաքարախտով հիվանդների համար։
Կալդեսին խորհուրդ է տվել, որ այս հիվանդությամբ մարդիկ նաև ավելի շատ ծովամթերք օգտագործեն, քանի որ դրանք հարուստ են սպիտակուցներով և իդեալական են ցածր ածխաջրերով դիետայի համար, որը նա խորհուրդ է տվել: Մասնավորապես, նա խորհուրդ է տվել փորձել շոգեխաշել միդիա կամ ծովախեցգետին «nduja» մածուկով, սխտոր և չիլի պղպեղ։